Osmose installaties

 

 

 

HET SYSTEEM
Het proces van omgekeerde osmose wordt gebruikt om water te verzachten en te ontzouten. Door het water in een omgekeerde osmose-installatie door een membraan te persen wordt het ontdaan van de stoffen die er in zijn opgelost. Het merendeel van deze opgeloste stoffen blijft dus achter in het geconcentreerde restproduct van het proces (concentraat of afvalwater). Het resultaat is zuiver water .
Het concentraat of afvalwater wordt teruggeleid in een buffertank en gebruikt als waswater voor andere wasprogramma’s.

Een omgekeerd osmose-element of -membraan bestaat uit een geperforeerde buis en een opgerolde membraanenveloppe. Hierin wordt het gezuiverde water verzameld. Het membraan zelf bestaat uit twee polyamide doeken waartussen een gaas is aangebracht wat beide van elkaar houdt. Het te zuiveren water wordt onder druk langs het filteroppervlak gepompt. Een gedeelte van het water gaat door het membraan, terwijl het merendeel van de opgeloste stoffen achter blijft in de enveloppe. Niet al het water kan door het membraan geperst worden omdat anders het oppervlak ervan door zoutkristallen zou worden geblokkeerd. Dit water loopt voor de helft weg, de andere helft wordt opnieuw door het membraan geperst.

VOORBEHANDELING
Doordat het membraan eigenlijk een microfilter is, is het niet mogelijk om er zomaar alle soorten water doorheen te sturen. Veel water is te brak of te vuil en moet eerst worden voorbehandeld. Zo moet bijvoorbeeld zeewater eerst mechanisch worden gefilterd (ontdaan van alle onzuiverheden), moet putwater eerst ontijzerd worden en drinkwater eerst ontkalkt. Slechte voorbehandeling van het proceswater zorgt voor problemen en verkort de levensduur van het membraan aanmerkelijk. Daarom is het voor carwashsystemen (waar men over het algemeen met drinkwater werkt) aan te raden een ontharder voor de osmose installatie te plaatsen.

 

 De volgende installatie´s zijn leverbaar :

 wij hebben besloten om onze osmose installatie's allen nog met met een type membraam 4040 en drukvat te voor zien 

hier mee hebben wij de beste ervaring en kunnen wij hier ook voor 100 % achter staan.

> Micro Osmose               100/200 ltr/h drukpomp leverbaar in 380 v of 220 v  (wandmodel of RVS-frame)

membraam 4040 met rvs drukvat 

Technische specificaties:
Bedrijfsspanning: 220V, 50Hz, 100 watt,
Beschermingsklasse: IP54,
Druk: max. 8-9 bar

Extreem stille en licht lopende drukpomp, speciaal voor omgekeerde osmose-installaties met een dag capaciteit tot 700 liter

    

> Compacte Osmose        300 ltr/h  (RVS-Frame)  Duijvelaar  DPV RVS centrifugaalpomp  380v

 > Osmose                         900 ltr/h  (RVS-Frame)   Duijvelaar  DPV RVS centrifugaalpomp  380v

membraam 4040 met rvs drukvat  

 Duijvelaar DPV RVS meer traps centrifugaalpompen. Energie-efficiënt door het slimme hydraulische ontwerp,

betrouwbaar door gebruik van hoogwaardige materialen